Ιταλία: Αντιδρούν ψηφοφόροι της ακροδεξιάς Λέγκας στη συμμαχία με τον Μπερλουσκόνι

Αντιδράσεις και από μετριοπαθείς Kεντροδεξιούς της Forza Italia
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 13:39
UPD:13:43
REUTERS/STRINGER/ITALY

Όπως αναφέρει όμως ο ιταλικός Τύπος, πολλά μέλη και υποστηρικτές της Λέγκας εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην συμφωνία με το κεντροδεξιό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

A- A A+

Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των ψηφοφόρων της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά στην συμφωνία του κόμματός τους για συνεργασία με το κεντροδεξιό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενόψει των περιφερειακών εκλογών του ερχόμενου Μαίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, αποφάσισαν το βράδυ της Τετάρτης να συνεργασθούν σε δυο περιφέρειες της χώρας υποστηρίζοντας κοινό υποψήφιο. Στην Λιγουρία - με πρωτεύουσα την Γένοβα - θα υποστηριχθεί ο Τζοβάνι Τότι, εκπρόσωπος της Forza Italia, ενώ στην περιφέρεια Βένετο - με πρωτεύουσα τη Βενετία - το κόμμα του «πρώην Καβαλιέρε» θα ζητήσει από τους ψηφοφόρους του να συμβάλουν στην επανεκλογή του νυν περιφερειάρχη της Λέγκας, Λούκα Τζάια.

Όπως αναφέρει όμως ο ιταλικός Τύπος, πολλά μέλη και υποστηρικτές της Λέγκας εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην συμφωνία: μέσω Διαδικτύου, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter, υπογραμμίζεται ότι «πρόκειται για θανατηφόρο εναγκαλισμό του Μπερλουσκόνι» και πως με τον τρόπο αυτό αλλοιώνεται το πολιτικό μήνυμα της Λέγκας.

Πολλά στελέχη της Forza Italia αποφάσισαν να λάβουν σαφείς αποστάσεις από τη συμφωνία, θεωρώντας ότι το κόμμα του k. Σαλβίνι εκφράζει εξτρεμιστικές θέσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με το πολιτικό προφίλ μιας σύγχρονης πολιτικής δύναμης της Kεντροδεξιάς. Την Τετάρτη εγκατέλειψε το κόμμα ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Μπερλουσκόνι και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Σάντρο Μπόντι.

Οι κ.κ. Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι έχουν δηλώσει ότι η συνεργασία τους θα περιοριστεί μόνο στη Λιγουρία και στο Βένετο. Σύμφωνα, όμως, με πολλούς σχολιαστές, πρόκειται να επισημοποιηθεί σύντομα και η επιλογή κοινού υποψηφίου στην περιφέρεια Ούμπρια της κεντρικής Ιταλίας.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν προκηρυχθεί στην Ιταλία για τις 31 Μαΐου, με στόχο την ανανέωση 1.089 δημοτικών συμβουλίων και 7 περιφερειακών συμβουλίων σε σύνολο 20.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή