Έκαψε σημαία της Κροατίας ο υπόδικος Σέρβος ακροδεξιός Σέσελι

Προκαλεί λίγες ημέρες μετά την ανάκληση της προσωρινής του αποφυλάκισης
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 19:49
UPD:20:03
EPA/VALERIE KUYPERS / POOL

Ο Βόισλαβ Σέσελι (φωτ. αρχείου), ο οποίος πάσχει από καρκίνο και αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο, επανέλαβε ότι δεν θα επιστρέψει οικειοθελώς στα κελιά του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

A- A A+

Σημαία της Κροατίας έκαψε ο Σέρβος ακροδεξιός - υπερεθνικιστής πολιτικός Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος για ανθρωπιστικούς λόγους από το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, όπου ήταν έγκλειστος για εγκλήματα πολέμου, δύο ημέρες αφότου το δικαστήριο διέταξε την ανάκληση της αποφυλάκισής του.

Ο κ. Σέσελι, ο οποίος πάσχει από καρκίνο και αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο, επανέλαβε ότι δεν θα επιστρέψει οικειοθελώς στα κελιά του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία. «Όταν έρθουν να με συλλάβουν, θα καθίσω στο έδαφος για να μπορέσουν να με μεταφέρουν στο αεροδρόμιο με τα ηρωικά τους μπράτσα», δήλωσε στην σερβική εφημερίδα Blic.

Η ενέργεια του ακροδεξιού Σέρβου πολιτικού αυξάνει την πίεση προς τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος προέρχεται από το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRS), του οποίου ιδρυτής και αρχηγός είναι ο κ. Σέσελι, ώστε να συλλάβει τον πολιτικό του μέντορα και να τον οδηγήσει στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Το πρακτορείο Tanjug, επικαλούμενο εκπρόσωπο Τύπου, ανέφερε ότι η σερβική εισαγγελία έχει αρχίσει ποινική δίωξη εναντίον του κ. Σέσελι για το κάψιμο της σημαίας της Κροατίας έξω από τα ανώτατο δικαστήριο της Σερβίας.

Η επανεμφάνιση του 60χρονου ακροδεξιού πολιτικού στη δημόσια ζωή της Σερβίας έχει αποδειχθεί πονοκέφαλος για την κυβέρνηση του κ. Βούτσιτς και έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις και ανταλλαγή φραστικών πυρών μεταξύ της Σερβίας και της Κροατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή