Επιστολή Σ. Χατζάκη, προς το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 19:29
UPD:19:32

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, Σωτήρης Χατζάκης, έστειλε σήμερα μία αιχμηρή επιστολή, με πλήθος ερωτημάτων, προς τους εργαζόμενους της πρώτης κρατικής σκηνής.

A- A A+

Με το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου να γίνεται δεκτό, χθες, από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη, αλλά και με τους εργαζόμενους να έχουν προκηρύξει στάση εργασίας για τις 22 Απριλίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, Σωτήρης Χατζάκης, έστειλε σήμερα μία αιχμηρή επιστολή, με πλήθος ερωτημάτων, προς τους εργαζόμενους της πρώτης κρατικής σκηνής.

Στην επιστολή του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, στηλιτεύει την απόφαση των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, εγκαλώντας τους, εμμέσως, για σύμπλευση με τον υπουργό Πολιτισμού.

«Διερωτώμαι για ποιον λόγο το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου προκηρύσσει στάση εργασίας; Μήπως επειδή η μισθοδοσία των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου δεν έχει καθυστερήσει ποτέ, ούτε μία ημέρα; Επειδή απολαμβάνουν το προνόμιο της ομαδικής ιδιωτικής νοσοκομειακής ασφάλισης; Επειδή λαμβάνουν μηνιαίως δωροεπιταγή 50 ευρώ για αγορές σε σούπερ μάρκετ; Μήπως επειδή το Εθνικό Θέατρο είναι ένας υγιέστατος οικονομικά οργανισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα του οποίου την 31η Μαρτίου 2015 ανέρχονται στο ποσό των 2.788.446,42 ευρώ;», είναι κάποια από τα ερωτήματα που θέτει ο Σωτήρης Χατζάκης στην επιστολή του, στην οποία επισυνάπτει κατάσταση με τα ταμειακά διαθέσιμα του οργανισμού.

«Τους παραδίδω στην κρίση της κοινωνίας και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος συνομιλεί μαζί τους, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Ξυδάκης είχε ζητήσει, σε προσωπική συνάντηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, την παραίτηση του τελευταίου, προκειμένου να «έρθουν νέοι άνθρωποι στην πρώτη σκηνή της χώρας που θα υλοποιήσουν ένα νέο όραμα». Ο Σωτήρης Χατζάκης αρνήθηκε, λέγοντας πως δεν είναι αρμόδιος ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού για να τον απομακρύνει από τη θέση του πριν τη λήξη της θητείας του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «σε παρά τον νόμο υπουργικές επιθυμίες δεν υπακούω».

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς