Ποδόσφαιρο: Από τη νέα περίοδο σε ισχύ οι διατάξεις για τις ομάδες που υποβιβάζονται

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 13:04
UPD:13:06
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

A- A A+

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, διευκρίνισε ότι οι διατάξεις που θα συμπεριληφθούν στο νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό και θα αφορούν στις ομάδες που υποβιβάζονται θα έχουν ισχύ από τη νέα αγωνιστική περίοδο (2015-2016) και όχι από την τρέχουσα.

Η αναφορά γίνεται σε ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού, μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Κοντονής με τον βουλευτή Ηρακλείου, Μιχάλη Κριτσωτάκη.

«... Οποιεσδήποτε διατάξεις συμπεριληφθούν στο νέο σχέδιο αθλητικού νόμου οι οποίες θα αφορούν ομάδες που υποβιβάζονται και επιλέγουν να αγωνιστούν στην ερασιτεχνική κατηγορία, θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρατηγείτο η αρχή της ισονομίας και θα υπήρχε δυσμενής και διακριτική μεταχείριση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως είναι φυσικό αυτό ευνοεί τον ΟΦΗ, καθώς ο νέος αθλητικός νόμος θα προβλέπει ότι ομάδες που υποβιβάζονται από τη Σούπερ Λίγκα και επιλέγουν να αγωνιστούν στην Ερασιτεχνική κατηγορία θα παραμένουν σε αυτή υποχρεωτικά για τρία έτη.

Αυτό σημαίνει ότι ο σύλλογος του Ηρακλείου, που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, μπορεί να επιλέξει να εκκινήσει τη νέα περίοδο από τη Γ΄ Εθνική και με σωστό προγραμματισμό να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα, όπως έκανε η ΑΕΚ αλλά και ο Άρης, που απαλλάχθηκαν από τα χρέη του παρελθόντος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις