Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 07:00
A- A A+

Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις ορεινά, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς πρόκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από μείον 5 έως 6 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές η χιονόνερο στα νοτιοδυτικά και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι. Θερμοκρασία από μείον 3 έως 10 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ιονίου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν παροδικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι βόρειοι μέτριοι. Θερμοκρασία από μείον 3 έως 10 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί έως μέτριοι. Θερμοκρασία από μηδέν έως 11 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές το πρωΐ. Ανεμοι βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία από μείον 2 έως 10 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι. Η θερμοκρασί θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς. Στα βόρεια προάστια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν πό βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό μείον 1 έως 6 βαθμούς.

Για αύριο Τρίτη στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασχθενών χιονοπτώσεων το πρωΐ. Στην Δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα νοτιοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί μέτριοι που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή