Βιετνάμ : Δύο νέα κρούσματα της γρίππης των πτηνών

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 13:30
A- A A+

Ένας 15χρονος έφηβος και ένας 22χρονος άνδρας έχουν προσβληθεί από τη γρίππη των πτηνών στο Βιετνάμ, έδειξαν τα τεστ, γεγονός που ανεβάζει σε 21 τον αριθμό των προσώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα αυτή, εκ των οποίων τα 14 έχουν υποκύψει, έγινε σήμερα γνωστό από ιατρικές πηγές.

«Τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν το Σάββατο επιβεβαιώνουν πως το αγόρι είναι θετικό στον ιό H5N1», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο δρ Νγκουγέν Χούου Ταμ του Ινστιτούτου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ανόι.

«Το αγόρι εισήχθη στο νοσοκομείο της επαρχίας Θανχ Χόα (βόρειο Βιετνάμ) στις 10 Φεβρουαρίου. Έχει τοποθετηθεί σε αναπνευστήρα, αλλά η υγεία του βελτιώνεται», πρόσθεσε.

Ένας 22χρονος επιβεβαιώθηκε επίσης ότι έχει μολυνθεί από τον ιό H5N1 και νοσηλεύεται στην Πόλη Χο Τσι Μινχ του νότιου Βιετνάμ, δήλωσε σήμερα προς το πρακτορείο Ρόιτερ ο Τραν Τινχ Χιέν, υποδιευθυντής του νοσοκομείου Τροπικών Ασθενειών της πόλης.

Το Βιετνάμ είναι η χώρα που έχει περισσότερο πληγεί από τη γρίππη των πτηνών, όσον αφορά τα ανθρώπινα θύματα. Από τα 21 κρούσματα που έχουν επισήμως διαπιστωθεί, 14 άνθρωποι υπέκυψαν και τρεις έχουν σήμερα αποθεραπευθεί.

Η Ταϊλάνδη, με έξι νεκρούς, είναι η μοναδική άλλη χώρα στην οποία έχουν σημειωθεί ανθρώπινα κρούσματα της νόσου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Γεωργίας της Ταϊλάνδης Νέβιν Τσιντσόπ, η γρίππη των πτηνών επέστρεψε σε οκτώ ταϊλανδικές επαρχίες ενώ κρούσματα διαπιστώθηκαν και σε μία ακόμη.

«Βρήκαμε 14 εστίες σε εννέα επαρχίες», δήλωσε ο υφυπουργός προς τους δημοσιογράφους. Οι οκτώ από τις επαρχίες αυτές είναι πρώην «κόκκινες ζώνες», στις οποίες τα πουλερικά είχαν σφαγιασθεί σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από τις εστίες που είχαν παρουσιαστεί.

Τα τελευταία κρούσματα παρουσιάσθηκαν σε κόκκορες για κοκκορομαχίες και πάπιες, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Η Ταϊλάνδη είχε ανακοινώσει στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι είχε απαλλαγεί από την τελευταία ενεργό εστία της νόσου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή