Δίκη ΕΛΑ: Tην απόρριψη των ενστάσεων περί αναρμοδιότητας ζήτησε ο εισαγγελέας

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 16:25
A- A A+

Την απόρριψη της ένστασης των κατηγορουμένων περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου σε ό,τι αφορά την υπαγωγή της υπόθεσης του ΕΛΑ σε μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ζήτησε ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Ελευθέριος Πατσής.

Ο κ. Πατσής τόνισε ότι ο νόμος που αναθέτει αρμοδιότητες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι συνταγματικός. Ωστόσο, ο εισαγγελέας ζήτησε ουσιαστικά να επιφυλαχθεί το δικαστήριο σε ό,τι αφορά την ένσταση περί αναρμοδιότητας που υπεβλήθη απο την πλευρά του Χρήστου Τσιγαρίδα και του Μιχάλη Κασίμη, οι οποίοι υποστήριξαν ότι επειδή οι κατηγορίες αφορούν πολιτικά εγκλήματα θα πρέπει να δικαστούν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο κ. Πατσής ανέφερε στην αγόρευσή του ότι σε περίπτωση που προκύψει από τη διαδικασία λόγος, για να κρίνει το δικαστήριο εαυτόν αναρμόδιο, τότε να συζητηθεί το θέμα.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο οπότε αναμένεται να υποβληθούν και άλλες ενστάσεις όπως αυτήν που προανήγγειλε ότι θα υποβάλει η συνήγορος του Κώστα Αγαπίου, κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, περί ακυρότητας του βουλεύματος λόγω αοριστίας του κατηγορητηρίου.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή