Συνδρομή των Αρχών για λήξη της κατάληψης ζήτησε το ΕΚΠΑ

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 12:53
UPD:20:38
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Περιμετρικά του κτηρίου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι έχουν κλείσει τους γύρω δρόμους.

A- A A+

Κάλεσμα στις Αρχές «να πράξουν τα δέοντα» απηύθυνε εγγράφως η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να λήξει η κατάληψη που ξεκίνησε το πρωί στο κτήριο διοίκησης του ιδρύματος στα Προπύλαια.

Αρχικά δόθηκε στους καταληψίες προθεσμία να αποχωρήσουν ειρηνικά, ωστόσο σε γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη.

Η πρυτανική Αρχή είχε επικοινωνία τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, όσο και με τις εισαγγελικές Αρχές. Στο σημείο βρίσκεται εισαγγελέας, ένω -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν γίνει τρεις προσαγωγές. 

Περιμετρικά του κτηρίου μέχρι κάποια ώρα ήταν ορατές αστυνομικές δυνάμεις. 

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα 20 - 30 αντιεξουσιαστών κατέλαβε το πρωί το ιστορικό κτήριο του ΕΚΠΑ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας που πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Οι καταληψίες, που έχουν αναρτήσει δύο πανό στην πρόσοψη της πρυτανείας, ζητούν ακόμη την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

«Υπό κατάληψη το ιστορικό κτήριο του ΕΚΠΑ. Εκεί οδηγεί ο διάλογος της συγκυβέρνησης με αντιεξουσιαστές και κατάδικους τρομοκράτες» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή