Euro 2016: Πολύ καλή η Εθνική αλλά 0-0 στην Ουγγαρία

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 23:35
UPD:30/03/2015 00:10
REUTERS/LASZLO BALOGH
A- A A+

Η Εθνική ομάδα -έπαιξε- επιτέλους σαν Ελλάδα στη Βουδαπέστη απέναντι στην Ουγγαρία, αλλά ούτε απόψε κατόρθωσε να σημειώσει την πρώτη νίκη της στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016, καθώς αν και έκλεισε τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο δεν βρήκε το ένα γκολ που έψαχνε, μένοντας στο 0-0. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στους δύο βαθμούς, καθώς παραμένει αήττητο εκτός έδρας, αλλά δεν ξεκόλλησε από την τελευταία θέση και η κατάσταση δυσκόλεψε, αλλά η κατάληψη της τρίτης θέσης παραμένει εφικτή καθώς οι Μαγυάροι, που είναι βασικοί διεκδικητές της, δεν έπεισαν με την εμφάνισή τους ότι μπορούν να τη διατηρήσουν ως το τέλος.

Στην «Γκρουπάμα Αρένα» της πανέμορφης ουγγρικής πρωτεύουσας η Εθνική «ξόρκισε» την αγωνιστική κατάρα που την είχε «αιχμαλωτίσει», ήταν επιτέλους ομάδα με οργάνωση, πάθος και πλάνο στο παιχνίδι της και μόνο από τύχη δεν έφυγε από την Ουγγαρία με τους τρεις βαθμούς, έστω και αν δεν είχε τις πολλές ευκαιρίες.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος επέστρεψε από απουσία 2,5 ετών λόγω τραυματισμών, στην αρχική ενδεκάδα ο μοναδικός ποδοσφαιριστής προερχόμενος από τη Σούπερ Λίγκα ήταν ο Αθανασιάδης, ενώ στο σχήμα που παρέταξε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Η ελληνική ομάδα ήταν αρκετά καλή στο πρώτο ημίχρονο, είχε διάθεση, οι διεθνείς έτρεξαν πολύ και έπαιξαν εξαιρετικά χωρίς την μπάλα, αλλά το πρόβλημα ήταν στην επιθετική ανάπτυξη και την τελική πάσα, καθώς ο Φετφατζίδης ταλαιπωρούσε τους Ούγγρους αλλά οι περισσότερες προσπάθειές του ήταν ημιτελείς, όπως κι εκείνες του Κονέ.

Οι αντίπαλοι, από την πλευρά τους, είδαν τον Καρνέζη στο 19΄ να κάνει δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Τζούτζακ, ενώ στο 24΄ και σε αντεπίθεση ο Γκέρα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και ήταν η Ελλάδα.

Η Εθνική είχε ένα καλό αλλά μόλις άστοχο σουτ του Φετφατζίδη στο 51΄, ενώ η κατοχή της μπάλας έφτασε κοντά στο 70%, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Στο 69΄ και σε σέντρα του Σταφυλίδη ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε για ένα «κλικ» να βρει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα, για να κάνει σπουδαία απόκρουση ο Καρνέζης στο 87΄ σε σουτ του Πίντερ και να κρατήσει το βαθμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις