Βόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδας στις Γυναίκες ο Ολυμπιακός

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 19:46
UPD:21:13
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Για 5η σερί χρονιά η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκες» επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί κι επικράτησαν σχετικά άνετα στον τελικό του φάιναλ φορ του Αγρινίου με 3-0 σετ του Παναθηναϊκού.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Παναθηναϊκός έπαψε να είναι ο πολυνίκης του θεσμού, καθώς με το τρόπαιο αυτό ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τις «πράσινες» στην κατακτήσεις (από 5 η καθεμία ομάδα).

Το «τριφύλλι» έμεινε χωρίς τίτλο από το 2010, καθώς και το 2012, όταν οι δύο «αιώνιοι» είχαν συναντηθεί και πάλι στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης στην Πρέβεζα, ο Ολυμπιακός είχε πάρει το Κύπελλο. Οι «πράσινες» ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 5-1, αλλά με «όπλο» το μπλοκ οι «ερυθρόλευκες» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 10-9. Από κει και πέρα δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα κι έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-21 και προηγήθηκαν με 1-0.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο δεύτερο σετ. Οι «ερυθρόλευκες» άρχισαν στα μέσα του να ανεβάζουν στροφές και σιγά-σιγά πήραν διαφορά την οποία κράτησαν έως το τέλος κι έφτασαν άνετα στο 2-0 (25-19).

Στο τρίτο σετ έγινε μεγάλη μάχη, αν και στην αρχή το πειραϊκό συγκρότημα έδειξε ότι θα έφτανε άνετα στην κατάκτησή του. Οι «πράσινες» μείωσαν σε 21-22 και 22-23, αλλά η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη έφτασε στο 25-22 και πανηγύρισε δικαιολογημένα το 5ο διαδοχικό τρόπαιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις