Ισραήλ : Αύξηση του προϋπολογισμού για την εποικιστική πολιτική

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2004 08:10
A- A A+

Η επιτροπή οικονομικών του ισραηλινού κοινοβουλίου ενέκρινε χθες βράδυ μία αύξηση, περίπου 20 εκατ. δολαρίων, του προϋπολογισμού υπέρ της εποικιστικής πολιτικής του εβραϊκού κράτους στα Κατεχόμενα, όπως ανακοινώθηκε από κοινοβουλευτικές πηγές.

Ο προϋπολογισμός, που αρχικά προοριζόταν για τους άστεγους, θα προσανατολισθεί κυρίως στην προστασία των κατοικιών των εβραϊκών κατοικιών στον προσαρτημένο αραβικό ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ, καθώς και στην κατασκευή δημοσίων κτηρίων σε ορισμένους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Η επιτροπή οικονομικών ψήφισε τον προϋπολογισμό με οκτώ ψήφους υπέρ έναντι επτά, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις προτάσεις μομφής εναντίον του, τις οποίες έχει καταθέσει η αντιπολίτευση.

Οι βουλευτές του Εθνικού Θρησκευτικού Κόμματος, που αντιπροσωπεύει πολιτικά τους εποίκους, δεν θα παραστούν στη συζήτηση των προτάσεων μομφής, ενώ είχαν απειλήσει επίσης πως θα ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου της μονομερούς διαχωρισμού με τους Παλαιστινίους, που έχει καταστρώσει ο Σαρόν και προβλέπει την εκκένωση 17 εβραϊκών οικισμών από τη Λωρίδα της Γάζας και από πολλούς αλλους απομονωμένους οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή