Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση ζητεί από Ευρώπη και ΔΝΤ να εφαρμόσουν το μνημόνιο

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 19:20
UPD:19:23
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (φωτ. αρχείου) κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ζημιώνει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την πραγματική οικονομία.

A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τη ότι ζητεί από την Ευρώπη και το ΔΝΤ να εφαρμόσουν πιστά το μνημόνιο.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ανευθυνότητα και «θέατρο της παράλογης θρασυδειλίας» από τη μεριά της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει με ανακοίνωσή του να τοποθετηθεί η κυβέρνηση απέναντι στις διάφορες δηλώσεις υπουργών που αφήνουν ανοικτό το σενάριο της ρήξης, ενώ χαρακτήρισε τη γραπτή θέση που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση «ανεύθυνη».

Επιπλέον, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θέτει ανοικτά το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος και μονομερούς διακοπής της εξυπηρέτησης του χρέους, αν οι εταίροι μας δεν καταβάλλουν τις δόσεις των δανείων που χορηγούν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε αν πιστεύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι διαμορφώνονται έτσι οι προϋποθέσεις για μία συμφωνία με τους εταίρους, αλλά και τι πραγματικά συζήτησε ο Πρωθυπουργός με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ζημιώνει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την πραγματική οικονομία, ενώ άφησε αιχμές και για τα 11 δισεκατομμύρια του αποθεματικού του ΤΧΣ, τα οποία «έχασε η κυβέρνηση μέσα από τα χέρια της».

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει καθαρή γραμμή και ότι είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη, ενώ καταλήγοντας την κάλεσε «να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει εντολή να μεταφέρει την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο και να ακυρώσει τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή