Δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τα debates

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2004 14:42
UPD:15:28
A- A A+

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε ό,τι αφορά τους όρους διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών και η σημερινή συνάντησή τους ολοκληρώθηκε δίχως να καταλήξουν σε κάποια απόφαση.

Το ΠΑΣΟΚ, επιμένει στη διεξαγωγή διαλόγου επί συγκεκριμένης θεματολογίας, αν και δέχεται τη διεύρυνση της ατζέντας την οποία είχε αρχικώς προτείνει ο Γ. Παπανδρέου. «Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, δεν λέει τίποτα, γιατί δεν σε οδηγεί σε ουσιαστική συζήτηση για συγκεκριμένα θέματα. Θέλουμε συζήτηση, όχι τύπου τηλεοπτικών παραθύρων, αλλά συζήτηση πολιτικής και επί των πολιτικών, να κρίνει ο ψηφοφόρος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης.

Ο κ. Αθανασάκης απέρριψε την πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να υπάρξει τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, καθώς όπως υπογράμμισε: «Eίτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, υπάρχει μια διάκριση, ένα επίπεδο συζητήσεων που κάθε φορά γίνεται τα τελευταία χρόνια, που είναι συζητήσεις μεταξύ υποψηφίων πρωθυπουργών. Και είτε αρέσει, είτε όχι, υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι δύο: ο κ. Παπανδρέου, που πιστεύουμε ότι θα κερδίσει τις εκλογές και ο κ. Καραμανλής επικεφαλής της ΝΔ».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος επέμεινε πως «πρέπει να μπουν όλα τα θέματα στο τραπέζι χωρίς θεματικό περιορισμό και οι δημοσιογράφοι να κάνουν ελεύθερα τη δουλειά τους, χωρίς περιορισμούς στις ερωτήσεις και με δικαίωμα επιστροφής σε προηγούμενη ερώτηση, εάν κρίνουν πως δεν έχουν λάβει ικανοποιητική απάντηση».

Επίσης, ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε πως τέτοιος ανοιχτός διάλογος έγινε και στις εκλογές του 1996 και του 2000, ενώ διευκρίνισε ότι η ΝΔ εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής μιας συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Η διαπραγμάτευση ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο κομμάτων θα συνεχιστεί αύριο με νέα τους συνάντηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή