Ελληνες, οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Ευρωσυντάγματος

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2004 18:15
A- A A+

Οι Eλληνες είναι μεταξύ των «25» οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Ειδικότερα, το 89% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα (έναντι 77% στους «25») απάντησαν ότι συμφωνούν πως η Ε.Ε. θα πρέπει να αποκτήσει Σύνταγμα. Σχετικά με το αν είναι διατεθειμένοι να κάνουν υποχωρήσεις για να διευκολύνουν την υιοθέτηση Συντάγματος, απαντούν αρνητικά σε ποσοστό 44%, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος μεταξύ των «25» είναι 28%.

Στην ερώτηση σχετικά με την προοπτική δημιουργίας θέσης υπουργού Εξωτερικών της Ε.Ε., τα μεγαλύτερα ποσοστά θετικών απαντήσεων εμφανίζουν η Ελλάδα με 85%, η Σλοβενία (84%) και η Ιταλία (83%).

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν θα πρέπει τα κράτη μέλη που το επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα στενότερης συνεργασίας μεταξύ τους (Ευρώπη δύο ταχυτήτων), τα μεγαλύτερα ποσοστά θετικών απαντήσεων εμφανίζουν οι ερωτηθέντες στη Σλοβενία (79%), τη Λιθουανία (72%) την Πολωνία (72%) και την Κύπρο (71%). Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 61% και ο μέσος κοινοτικός όρος μεταξύ των «25» είναι 60%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή