«Βολές» Β. Κατριβάνου για τα συνθήματα των ΟΥΚ

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 18:11
UPD:18:15
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Οι ακροδεξιοί θύλακες μέσα στο κράτος δεν είναι πλέον κατά κανέναν τρόπο ανεκτοί», τόνισε η κ. Κατριβάνου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ευθεία πρόκληση κατά της δημοκρατίας χαρακτήρισε τα συνθήματα των ΟΥΚ κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.

Παράλληλα, κατήγγειλε την ύπαρξη και δράση «οργανωμένων νεοφασιστικών πυρήνων στο εσωτερικό κρατικών μηχανισμών».

«Είναι αυτή η αποκρουστική κατήχηση μέρος της εκπαίδευσης των ΟΥΚ; Τι γίνεται άραγε στην καθημερινότητα, όταν δηλαδή δεν καταγράφουν οι κάμερες, με το σώμα αυτό», αναρωτήθηκε η κ. Κατριβάνου.

Όπως υπενθύμισε η βουλευτής Β’ Αθηνών, παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2010, κατά την παρέλαση της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, προσθέτοντας ότι η ΕΔΕ η οποία είχε διαταχθεί τότε συγκάλυψε το γεγονός.

«Οι ακροδεξιοί θύλακες μέσα στο κράτος δεν είναι πλέον κατά κανέναν τρόπο ανεκτοί», τόνισε η κ. Κατριβάνου, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποδείξει την πολιτική της βούληση «διαλύοντας τους θύλακες αυτούς».

«Αποτελεί δημοκρατική απαίτηση η τιμωρία του επικεφαλής του αγήματος για τα απαράδεκτα συνθήματα, η διενέργεια ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών και η παρακολούθηση της σχετικής διαδικασίας από τον αρμόδιο υπουργό. Λίγες μέρες πριν από την δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η πολιτεία οφείλει να επιδείξει δημοκρατική εγρήγορση», κατέληξε η κ. Κατριβάνου.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή