Πρόστιμα 80.000 ευρώ για παραβίαση πολιτικής πολυφωνίας

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2004 19:45
A- A A+

Πρόστιμα συνολικού ύψους 80.000 ευρώ, για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας επέβαλε το ΕΣΡ, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα κληθούν στο Συμβούλιο οι εκπρόσωποι των καναλιών για το ζήτημα παραβιάσεων της προεκλογικής νομοθεσίας.

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν στο Mega και την ΕΤ 3, η οποία θα προσφύγει στο ΣτΕ, επειδή από 7 έως 21 Ιανουαρίου δεν πρόβαλαν στις ενημερωτικές τους εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων το ΔΗΚΚΙ και 20.000 ευρώ στον ANT 1 για μη προβολή του Συνασπισμού και του ΔΗΚΚΙ.

Επίσης, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ στον Alter για τις Αϋπνίες της Ανίτας Πάνια και 30.000 ευρώ στον Star για έλλειψη σήμανσης στην διάρκεια προβολής της ταινίας «Το κελί».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΚΙ Μανώλης Μπακόπουλος, δήλωσε ότι οι «ποινές που επιβλήθηκαν σήμερα, από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αποδεικνύουν περίτρανα, αυτό που επί χρόνια καταγγέλλει το ΔΗΚΚΙ.

Τα ΜΜΕ της Αθήνας, ευτελίζοντας κυβερνητικές εντολές και σε εφαρμογή πελατειακών σχέσεων με το ΠΑΣΟΚ μεθοδεύουν την εξαφάνιση του ΔΗΚΚΙ.

Η σημερινή απόφαση είναι η απόδειξη.

Και αξίζει ο έπαινος στο ΕΣΡ και στον πρόεδρό του κ. Λασκαρίδη».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV