Στ. Κοντονής: Όσοι πήγαν να κινητοποιήσουν οπαδούς έφαγαν τα μούτρα τους

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 14:47
UPD:14:57
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Το δίλημμα είναι απλό: Θέλουμε να απαλλαγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ακραία βία μέχρι σημείου να χάνονται ζωές ή προτάσσουμε οι ομάδες να παίζουν μπάλα στο εξωτερικό;» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Αιχμές, που θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως προειδοποίηση, άφησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής για τη διοίκηση αλλά και παράγοντες της ΑΕΚ, ως προς τους χειρισμούς που ακολούθησαν στο θέμα του γηπέδου της Ένωσης. 

«Αν νομίζουν ορισμένοι παράγοντες των ομάδων ότι μπορούν να κινητοποιήσουν κατά της κυβέρνησης, για τις πολιτικές αποφάσεις που θα πάρει σε αυτή την κατεύθυνση, φίλαθλο κοινό, τους υπενθυμίζω ότι όσοι πήγαν να το κάνουν σε παρόμοιες περιπτώσεις έφαγαν τα μούτρα τους πολύ άσχημα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκπομπή του ζακυνθινού τηλεοπτικού σταθμού ΙΟΝΙΑΝ.

«Ας δουν τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα σε δήμους που υπήρξε τέτοιο πρόβλημα, όπως για παράδειγμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ελληνικός λαός είναι απολύτως ώριμος να καταλάβει ότι αυτά που κάνει η κυβέρνηση τα κάνει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας» πρόσθεσε.

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Κοντονής ρωτήθηκε για τους τρόπους με τους οποίους η πολιτεία προτίθεται να αντιμετωπίσει τη βία στους αθλητικούς χώρους. «Τα συμφέροντα των ΠΑΕ δεν ταυτίζονται με αυτά των φιλάθλων. Ο φίλαθλος θέλει να βλέπει με ασφάλεια έναν αγώνα. Ο φίλαθλος θέλει να ξέρει ότι το ποδόσφαιρο και όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα είναι καθαρά και αξιόπιστα. Ο φίλαθλος θέλει ένα αναβαθμισμένο ποδόσφαιρο σε πλαίσιο ισονομίας» απάντησε.

«Το δίλημμα είναι απλό: Θέλουμε να απαλλαγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ακραία βία μέχρι σημείου να χάνονται ζωές ή προτάσσουμε οι ομάδες να παίζουν μπάλα στο εξωτερικό; Εγώ προτάσσω το πρώτο, το ίδιο και η κυβέρνηση (...) Θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης οι οποίες ενδεχομένως ενοχλήσουν και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Η απόφασή μας είναι ειλημμένη, αυτά τα φαινόμενα να παταχθούν, ακόμα και αν το κόστος είναι αυτό» συμπλήρωσε. 

Ταυτόχρονα προανήγγειλε αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης που ελλοχεύει με FIFA και UEFA. «Πρέπει να πάμε σε απλή αναλογική, να αλλάξει και το σύστημα, να υπάρχει και αντιπολίτευση. Αυτό που έχουμε στο νου μας και επεξεργαζόμαστε είναι το σύστημα Ενώσεων και εκλεκτόρων να ταυτιστεί με αυτό που ισχύει στη διοικητική διάρθρωση του κράτους» υπογράμμισε. 

«Θα το παρουσιάσουμε στους εκπροσώπους FIFA και UEFA. Έχουμε ένα ακόμα περιθώριο 30 ημερών να γεφυρώσουμε τις όποιες διαφωνίες μετά από το προγραμματισμένο ραντεβού μας στις 30 Μαρτίου. Δεν πάμε με τελεσίγραφα, θέλουμε να ακούσουμε φυσικά και να έχουμε τη συνεισφορά των διεθνών ομοσπονδιών. Το νομοσχέδιο για τη βία είναι ξεχωριστό και θα μπει άμεσα, ενώ βάζει και το θέμα του στοιχηματισμού» κατέληξε ο κ. Κοντονής. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις