Νέα επίθεση Ευ. Βενιζέλου στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 14:08
UPD:15:03
PASOKwebTV
A- A A+

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Χαρακτηρίζοντας ειρωνικά σκλήρη τη διαπραγμάτευση, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρηση την κυβέρνηση τόσο για το ζήτημα της τετράμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης όσο και για τα χρήματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: 

«Υπέγραψαν στις 27 Φεβρουαρίου την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και την κρύβουν από τη Bουλή. Γιατί; Για να μη φανεί ότι υπέγραψαν το ίδιο κείμενο με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά μακάρι να σταματούσε εδώ το πρόβλημα.

»Προσετέθη ένας πολύ σκληρός όρος: Τους πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δις του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την ώρα που η χώρα έχει οξύτατες ταμειακές ανάγκες.  Και τώρα η κυβέρνηση λέει ότι έδωσε παραπάνω 1,2 δις από αυτά που έπρεπε να δώσει και τα ζητάει πίσω και εκλιπαρεί. Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την αφαίρεση των 11 δισεκατομμυρίων;

»Έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι αυτά θα δοθούν για ανακεφαλαιοποίηση και εκκαθάριση τραπεζών με τους νέους σκληρούς όρους και όχι με τους παλιούς ειδικούς όρους των δύο προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων;».

«Ανοίγουν τεράστια θέματα όχι απλώς λαθών αλλά ευθυνών» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή