Αλ. Τσίπρας: Οι μάχες που δίνει η κυβέρνηση είναι και μάχες ευρωπαϊκές

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 19:46
UPD:26/03/2015 09:22
SOOC/Menelaos Myrillas

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφωνεί ομιλία με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση ως ευρωπαϊκό γεγονός» συμμετέχοντας στον επίσημο εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

A- A A+

Το ελληνικό ζήτημα είναι ζήτημα της Ευρώπης, οι μάχες που δίνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση για τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική δικαιοσυνη, την ανάσχεση της καταστροφικής λιτότητας είναι και μαχες ευρωπαϊκές, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην τελετή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας για την 25η Μαρτίου.

«Όταν οι λαοί παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της ζωής τους και του μέλλοντός τους, όσο αδύναμοι κι αν είναι απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, έχουν το δίκιο με το μέρος τους και την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το δίκιο και ο αγώνας τους, μπορούν να τα καταφέρουν» πρόσθεσε.

Αφότου αναφέρθηκε στην επανάσταση του 1821, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλαδα αποτελεί ιστορικά αλλά και σήμερα κομμάτι της Ευρωπης, αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. 

ΝΕΡΙΤ

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που, όπως είπε, έχει για την κυβέρνηση το δημόσιο Πανεπιστήμιο. 

Όπως επισήμανε «θεωρούμε το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο έναν από τους βασικότερους κόμβους στη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας και της δημοκρατίας, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, για την αξιοπρέπεια και την πολιτιστική άνθηση της χώρας και του ελληνικού λαού».

Στην εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος και υπουργοί της κυβέρνησης όπως οι Αριστείδης Μπαλτάς, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Πανούσης, Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Στρατούλης. Επίσης πολλοί πανεπιστημιακοί και φοιτητές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή