Ευρωλίγκα: Δεν ρισκάρει με Σπανούλη και Σλούκα ο Σφαιρόπουλος

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 19:09
UPD:19:11
INTIME SPORTS/ΚΟΡΜΠΑΚΗ ΓΙΩΤΑ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Επιστροφή στις νίκες είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις του μπασκετικού Ολυμπιακού, αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα με την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς, τη μοναδική ομάδα που είχε νικήσει τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη φάση του Top-16.

Οι δύο συνεχείς ήττες της πειραϊκής ομάδας, αρχικά από τη Φενέρμπαχτσε και ύστερα από την Λαμποράλ Κούτσα απομάκρυναν το στόχο της κατάληψης μιας από τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου της στην Ευρωλίγκα και κατ΄ επέκταση του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ.

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για 40 λεπτά. Θέλει υπομονή και μαχητικότητα το παιχνίδι. Ξέρουμε ποια είναι η Εφές και θέλουμε να αντιπαρέλθουμε στην ποιότητα που έχει, θέλουμε τον κόσμο μαζί μας» δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ερωτηθείς για τις απουσίες ο Έλληνας προπονητής απάντησε ότι «έχουμε δώδεκα παίκτες, δεν θα ρισκάρουμε την υγεία κανενός. Προέχει η υγεία του έμψυχου δυναμικού και δεν θέλουμε κάποιος να πάθει υποτροπή. Δεύτερον, γίνεται αγώνας δρόμου με όλους τους παίκτες. Κάποιοι συμμετέχουν σε κομμάτια της προπόνησης. Δεν νομίζω πως θα είναι σε θέση να παίξουν οι Σλούκας και Σπανούλης».

Όσο για το παιχνίδι της ομάδας του χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη; «Ο Σπανούλης είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας. Με ομαδική δουλειά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και να καλύψουμε κενό. Από ΄κει και πέρα, θεωρώ ότι όσο η ομάδα δουλεύει χωρίς τους παίκτες θα είναι καλύτερα. Σε όλα τα παιχνίδια με απουσίες χρησιμοποιούμε σχήματα για πρώτη φορά. Έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού μας και αυτό φέρνει διαφορετικότητα στον τρόπο επίθεσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις