Ερώτηση της Αντ. Λυμπεράκη για την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 19:27
UPD:19:30
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύμφωνα με την Αντιγόνη Λυμπεράκη. (φωτ. αρχείου) το πακέτο Γιούνκερ των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ είναι μια χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα να θέσει επιτέλους γερές βάσεις σε ό,τι αφορά την κοινωνική προστασία

A- A A+

Ερώτηση για τους τρόπους αξιοποίησης του πακέτου Γιούνκερ υπέβαλε προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Στην ερώτηση που κατέθεσε η κ. Λυμπεράκη σημειώνει ότι και στο παρελθόν είχε εισηγηθεί τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κοινωνικής προστασίας, όμως αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης είχαν απαντήσει προφορικά στη Βουλή ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Β΄ Αθηνών, το πακέτο Γιούνκερ των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ είναι μια χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα να θέσει επιτέλους γερές βάσεις σε ό,τι αφορά την κοινωνική προστασία και να προχωρήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του μόνιμου και σταθερού μηχανισμού του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή