Μήνυση κατά καναλιών και εταιρειών δημοσκοπήσεων κατέθεσε ο Δ. Τσοβόλας

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2004 17:01
UPD:17:21
A- A A+

Μήνυση κατά των Δ.Σ. τηλεοπτικών σταθμών και εταιρειών δημοσκοπήσεων κατέθεσε σήμερα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

«Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μαζί με σωρεία εγγράφων, απ’ τα οποία προκύπτει κατά την άποψή μας, ότι διαπράττεται παράβαση καθήκοντος, από Διοικητικά Συμβούλια μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών και από κάποιους δημοσιογράφους, που κάνουν πολιτικές εκπομπές και που δεν καλούν εκπροσώπους του ΔΗΚΚΙ εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και αυτές τις μέρες», δήλωσε σχετικά ο κ. Τσοβόλας.

«Έχουν υποχρέωση εκ του νόμου και από το Σύνταγμα, να καλούν πέραν της δημοκρατικής τάξης, εκπροσώπους όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως είναι το ΔΗΚΚΙ και δεν καλούνται καθόλου» –τόνισε ο κ. Τσοβόλας. «Και ένα δεύτερο αδίκημα που καταγγέλλουμε είναι οι πληρωμένες και στημένες δημοσκοπήσεις, που γίνονται από κάποιες εταιρείες, οι οποίες μάλιστα έχουν εισπράξει πάρα πολλά χρήματα για κρατικές διαφημίσεις, από μέλη Κυβέρνησης και από το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε ο κ. Τσοβόλας, τονίζοντας πως αυτές οι δημοσκοπήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και έχουν ως στόχο να εξαπατήσουν πολιτικά τους έλληνες πολίτες.

Ο κ. Τσοβόλας έκανε λόγο για «νοθεία της έκφρασης της βούλησης του ελληνικού λαού» κάτι που όπως επισήμανε, «είναι απάτη κατά το νόμο».

Ο κ.Τσοβόλας κατονόμασε συγκεκριμένα κανάλια τα οποία περιλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά όπως το ΜEGA, ο ΑΝΤ1 και η ΕΤ3, και στα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, «η παρουσία του ΔΗΚΚΙ είναι μηδενική παρ’ ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο».

Σε ερώτηση για το θέμα των debates ο κ. Τσοβόλας χαρακτήρισε «αντιδημοκρατική αντίληψη» την άποψη που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασάκης περί υποψηφιότητας δύο πρωθυπουργών, η οποία «υποτιμά την αντίληψη του Έλληνα πολίτη, και θεωρεί ως δεδομένη την ψήφο του υπέρ του ενός, ή του άλλου κόμματος». «Αυτό και θεωρητικά και πρακτικά είναι ανεπίτρεπτο να λέγεται σε μια χώρα και από ένα κόμμα που θέλει να εμφανίζεται ως δημοκρατικό», επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

«Η Νέα Εποχή φαίνεται σημαίνει για το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κατάλυση της δημοκρατίας, αμερικανοποίση του πολιτικού συστήματος στη χώρα, με την επιβολή στο λαό, με αποκλεισμούς άλλων κομμάτων και κοινωνικών ομάδων, δύο κομμάτων που να έχουν την ίδια ιδεολογία και την ίδια αντιλαϊκή πολιτική», τόνισε ο κ. Τσοβόλας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή