Η ΕΣΗΕΑ για την Οδηγία του ΕΣΡ

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2004 21:07
A- A A+

Το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ με επιστολή του προς το ΕΣΡ εκφράζει την ικανοποίηση του για την «αμεσότητα και την ουσία της παρέμβασης» του Συμβουλίου, με την έκδοση οδηγίας προς τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο της προεκλογικής προβολής των θέσεων και προγραμμάτων κομμάτων και υποψηφίων http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/17/875758.htm .

Στην επιστολή τονίζεται ότι «η ΕΣΗΕΑ, όπως είχε υποχρέωση, εγκαίρως είχε επισημάνει την επιχειρούμενη από τη δημόσια και ιδιωτική ραδιοτηλεόραση μονόπλευρη παρουσίαση των θέσεων και απόψεων συγκεκριμένων κομμάτων και της με αυτόν τον τρόπο παραβίασης της συνταγματικής επιταγής της αντικειμενικής και με ίσους όρους πληροφόρησης των πολιτών».

Ωστόσο, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι «τα όσα αναφέρονται στο σημείο 5 (αφορά την υποβολή στο ΕΣΡ κατάστασης με τους χρόνους προβολής κομμάτων και υποψηφίων στα δελτία ειδήσεων της προηγουμένης) της Οδηγίας και ειδικά τα σχετικά με τα δελτία ειδήσεων ενδέχεται να δημιουργήσουν ανεπιθύμητους συνειρμούς και να παραπέμψουν σε πρακτικές που δεν νομίζουμε ότι συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές που διέπουν την ίδρυση και λειτουργία του ΕΣΡ και γι' αυτό χρήζουν επαναδιατύπωσης».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV