Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2004 07:00
A- A A+

Λίγες νεφώσεις, που αργότερα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα στη Δυτική Ελλαδα και τη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση και στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς στρεφόμενοι αργότερα στα δυτικά σε νότιους μέτριου μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ ωστόσο στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ στη Μακεδονία θα σηεμιωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από μείον 4 έως 9 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι ενισχυόμενοι απο το βράδυ σε ισχυρούς. Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από μείον 2 έως 13 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες Νεφώσεις. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς.

Σήμρα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έως 9 βαθμούς.

Αύριο Παρασκευή, σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα βόρεια βορειοανατολικοί μέτριοι με τάση ενίσχυσης από το βράδυ και στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή