Ιωάννινα: Πρωτοβουλίες του δήμου για στήριξη της Γαλακτοκομικής Σχολής

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 17:24
UPD:17:25
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «μια σοβαρή προσέγγιση του θέματος κι ένα μόνιμο δίκτυο» που θα βοηθήσει όχι μόνο τα παιδιά της Γαλακτοκομικής, αλλά και όπου υπάρχει ανάλογη ανάγκη.

A- A A+

Τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, σε μία προσπάθεια να στηριχθεί τόσο η σχολή, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όσο και οι σπουδαστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες το τελευταίο διάστημα.

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος συζήτησαν με τη διευθύντρια της σχολής Αλεξάνδρα Μέγα, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές, συμφωνώντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ό,τι αφορά την ψυχολογική στήριξη των σπουδαστών, την εξωστρέφεια και την προβολή του έργου της σχολής, και την άσκηση πίεσης στην πολιτεία ώστε να αναβαθμιστεί η σχολή.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπέγκας επισήμανε ότι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν το έργο τους για τη διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη συζήτησης για την «επόμενη μέρα».

Πέρα από την ψυχολογική στήριξη των σπουδαστών σε αυτή τη φάση, «οι κοινωνικές δομές του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με άλλες εξειδικευμένες δομές θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο ώστε να αντιμετωπιστούν σε βάθος χρόνου, κι όχι στιγμιαία, φαινόμενα εκφοβισμού και άλλα κοινωνικο-ψυχολογικά ζητήματα», όπως είπε ο κ. Μπέγκας.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «μια σοβαρή προσέγγιση του θέματος κι ένα μόνιμο δίκτυο» που θα βοηθήσει όχι μόνο τα παιδιά της Γαλακτοκομικής, αλλά και όπου υπάρχει ανάλογη ανάγκη.

Παράλληλα, τονίστηκε και η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών που θα ενισχύουν την εξωστρέφεια της σχολής, ενώ θα αναλειφθούν πρωτοβουλίες για την αναβάθμισή της, όπως σημείωσε ο δήμαρχος.

Καταλήγοντας ο κ. Μπέγκας καταδίκασε τις αντιδράσεις μια «ισχνής μειοψηφίας», όπως είπε, που πραγματοποιούν καθημερινά συγκεντρώσεις έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή, κρατώντας σε «ομηρία» τους σπουδαστές εντός της Σχολής.

««Είναι αντιδράσεις μιας ισχνής μειοψηφίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Γιαννιωτών είναι δίπλα στα παιδιά της Γαλακτοκομικής», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή