Αρνητικό κλίμα στην Ε.Ε. για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Σερβίας - Ρωσίας

Δηλώσεις Γερμανού σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 13:40
UPD:13:44
REUTERS/EDUARD KORNIYENKO
A- A A+

Οι καλές σχέσεις Σερβίας και Ρωσίας σε γενικές γραμμές δεν αποτελούν πρόβλημα στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Σερβία πρέπει να εκτιμήσει ποια μέτρα θα λάβει και πότε και να επιδείξει πλήρη προσήλωση, όσον αφορά το ζήτημα της πορείας προς την Ένωση, τόνισε ο ευρωβουλευτής Κνουτ Φλεκενστάιν.

Ο αντιπρόεδρος της κεντροαριστερής ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών δήλωσε στην εφημερίδα «Ντάνας» του Βελιγραδίου ότι αν και δεν πρέπει να υπερτονίζονται τα πράγματα, «η Ευρωπαϊκή Ένωση σίγουρα δεν βλέπει θετικά την αναγγελία κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Σερβίας και Ρωσίας».

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι «αν ήταν στη θέση του Βελιγραδίου θα ανέβαλε τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία ή θα τις ακύρωνε».

Απαντώντας στην ερώτηση εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αντιδράσει σε περίπτωση που θα διεξαχθούν οι κοινές ασκήσεις, οι οποίες προγραμματίζονται για τον Σεπτέμβριο, τόνισε ότι «σίγουρα δεν θα αρέσει η εξέλιξη αυτή στην πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο θα απαντήσει με κάποιον τρόπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή