Οι ΗΠΑ δεν θα υπερασπιστούν το Ισραήλ στον ΟΗΕ

Για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα παλαιστινιακά εδάφη
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 13:20
UPD:13:31
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
A- A A+

Οι ΗΠΑ δεν θα πάρουν τον λόγο στο βασικό φόρουμ του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά την ετήσια συζήτηση για τις παραβιάσεις που διαπράχτηκαν στα Παλαιστινιακά Εδάφη, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της Ουάσινγκτον.

Η κίνηση στο 47μελές Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, όπου η Ουάσινγκτον αδιάκοπα υπερασπίζεται το Ισράηλ, όπως σημειώνει το πρακτορείο, αποτελεί ένδειξη ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται σε στάδιο «επανεξέτασης» των σχέσεών της με το εβραϊκό κράτος.

Η τελευταία φορά που η Ουάσινγκτον μίλησε με βάση τη διάκριση στην ημερήσια διάταξη ήταν τον Μάρτιο του 2013, όπως προκύπτει από αρχεία του ΟΗΕ.

«Η αμερικανική αντιπροσωπεία δεν θα μιλήσει σήμερα για την Παλαιστίνη», δήλωσε Αμερικανός εκπρόσωπος στη Γενεύη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την έναρξη της διαδικασίας. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Την Κυριακή, οι σύμμαχοι του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αναγνώρισαν ότι η δήλωσή του την παραμονή των εκλογών ότι όσο είναι πρωθυπουργός δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος προκάλεσε ένταση στις σχέσεις με τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, απέδωσαν την χωρίς προηγούμενο έντονη κριτική από πλευράς του κ. Ομπάμα σε παρεξήγηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή