Συγκεντρώσεις και πορείες κατά του ρατσισμού στο κέντρο της Αθήνας

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 13:45
UPD:14:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Πανεπιστημίου λόγω πορείας που πραγματοποιούν προς την Ομόνοια μη κυβερνητικές οργανώσεις.

A- A A+

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στον ρατσισμό», πλήθος πολιτών και μελών οργανώσεων συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνονται στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας εξάλειψης των φυλετικών διακρίσεων.

Λίγο μετά τις 14.00 άνοιξε η οδός Πανεπιστημίου που είχε κλείσει λόγω πορείας μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Αυτήν την ώρα δεκάδες υποστηρικτές της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), πραγματοποιούν αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας.

Τέλος, μέλη του δικτύου για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού πραγματοποιούν πορεία κατά των διακρίσεων, με σύνθημα «πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι», από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος συμμετείχε στον «Περίπατο κατά των Διακρίσεων», στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε ότι «η ανοχή στην διαφορετικότητα δεν κρίνεται μόνο σε επίπεδο διακηρύξεων αλλά σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας: στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο, στο δρόμο». Όπως είπε, «η σημερινή παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας για τον δήμο Αθηναίων σηματοδοτεί την απαρέγκλιτη και αποφασιστική στάση μας για ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή