Μέρκελ: Εποικοδομητικές συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 15:01
UPD:15:27
REUTERS/ERIC VIDAL

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

A- A A+

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τις συζητήσεις που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. «Καλύψαμε μια πολύ μεγάλη παλέτα θεμάτων», είπε η κ. Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου.

Μιλήσαμε για την ευρύτερη οικονομική πολιτική και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μας ενημέρωσε για τις συμφωνίες που υπάρχουν στον ενεργειακό χώρο, σημείωσε η κ. Μέρκελ.

Έγινε ενδελεχής συζήτηση για την οικονομία και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μας είπε για τις διαφορετικές πτυχές που χαρακτηρίζουν το θέμα αυτό, ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος. Συζητήθηκε ακόμη το θέμα των εμποδίων που υπάρχουν και γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αναπτυχθεί με την ταχύτητα που αναπτύσσονται οι ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μέρκελ.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν επίσης για την εξωτερική πολιτική. Όσον αφορά στη Λιβύη, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε την υποστήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες του Αμερικανικού εκπροσώπου για ομοιογενή κυβέρνηση στη χώρα. Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη την επίθεση που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα στην Τυνησία.

Στην τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία αναφέρθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας πως, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων τρεις Γάλλοι πολίτες.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή