Νέα κόντρα ΚΚΕ-ΣΥΝ

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2004 20:20
A- A A+

Νέα κόντρα μεταξύ ΚΚΕ και Συνασπισμού, με αφορμή τις δηλώσεις της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ότι «ο δικομματισμός δεν αντιμετωπίζεται από εκείνους που επικυρώνουν την πολιτική της Ε.Ε.

Γιατί δεν εξηγεί ο ΣΥΝ τι θα κάνει μια κυβέρνηση της αριστεράς αν πάρει την πλειοψηφία; Εκτός αν δεν έχει τέτοιο στόχο ο ΣΥΝ, και το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να πάρει μέρος στην διαχείριση του συστήματος. Τι θα κάνει με τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, με τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων, με την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, του αθλητισμού και του πολιτισμού;»

Σχολιάζοντας τις θέσεις της Αλέκας Παπαρήγα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ ανακοίνωσε: «Η επιμονή της κας Παπαρήγα να επιτίθεται καθημερινά κατά του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει ήδη καταγραφεί αρνητικά από τους αριστερούς πολίτες. Σήμερα, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο κατηγορώντας τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για ασάφειες στο πρόγραμμά της κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας!!! Η κα Παπαρήγα προφανώς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Κάποιος πρέπει να της πει ότι από τις εκλογές στις 7 Μαρτίου δεν προβλέπεται κυβέρνηση της Αριστεράς. Και ότι το πρόβλημα είναι πώς η Αριστερά θα αντισταθεί αποτελεσματικά στη νεοφιλελεύθερη πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς λέει απλά ότι η κοινή δράση και η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς είναι ο πιο αποτελεσματικός δρόμος. Σ' αυτό καλείται να απαντήσει η κα Παπαρήγα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή