Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2004 07:00
A- A A+

Λίγες νεφώσεις σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν γενικά ασθενείς βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι που θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στη Μακεδονία όπου στα ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Ανεμοι μεταβλητοί ασθενείς στρεφόμενοι το βράδυ στα βορειοανατολικά σε βορειοανατολικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς. Θερμοκρασία από μείον 2 έως 11 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις. Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Ανεμοι νοτιοδυτικοί ασθενείς. Θερμοκρασία από μείον 1 έως 16 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις. Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Ανεμοι από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Λίγες νεφώσεις. Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Ανεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι στρεφόμενοι το βράδυ σε στα βόρεια σε βορειοανατολικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς. Στα βόρεια και ανατολικά η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Τις πρωϊνές ώρες κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 10 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν τα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή