Πολύ ισχυρή η δημοκρατία στην Τυνησία διαβεβαιώνει ο πρόεδρός της

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 23:14
UPD:20/03/2015 09:28
EPA/STR

Το κοινοβούλιο της Τυνησίας.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι διαβεβαίωσε σήμερα ότι το δημοκρατικό σύστημα στη χώρα του είναι «πολύ ισχυρό», την επομένη της πολύνεκρης επίθεσης που σημειώθηκε στο Μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, ενώ αποκάλυψε ότι οι δράστες είχαν επάνω τους «εκρηκτικά».

«Η διαδικασία για την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού συστήματος είναι καλά εδραιωμένη... δεν θα υπάρξει ποτέ πισωγύρισμα», τόνισε ο Τυνήσιος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Η επίθεση, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 20 αλλοδαποί τουρίστες και ένας Τυνήσιος, προκάλεσε φόβους για μια ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της νεαρής δημοκρατίας καθώς και την επιστροφή του αστυνομικού κράτους στη χώρα.

Ο Εσέμπσι υπογράμμισε ότι ο απολογισμός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος: «Η επαγρύπνηση και η ετοιμότητα με την οποία κινήθηκαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης απέτρεψαν μια καταστροφή. Πάνω στους ανθρώπους αυτούς (σ.σ. τους δράστες) βρήκαμε εκρηκτικά το οποία δεν πρόλαβαν» να χρησιμοποιήσουν, είπε.

EURONEWS

Ο Τυνήσιος πρόεδρος προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει τους επισκέπτες της χώρας του, καθώς η τουριστική βιομηχανία είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της τυνησιακής οικονομίας. Οι τουρίστες "μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς γιατί έχουμε λάβει όλα τα μέτρα", τόνισε.

Οι τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα «θα στείλουν στους Τυνήσιους το μήνυμα της αλληλεγγύης» αλλά θα στείλουν επίσης και «ένα μήνυμα στους τρομοκράτες: δεν μας φοβίζετε επειδή η Τυνησία επλήγη κατ' αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε», κατέληξε ο Εσέμπσι.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή