Σύγχυση με το βίντεο του Γ. Βαρουφάκη στα γερμανικά ΜΜΕ

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 18:51
UPD:19:33
YOUTUBE/NEO MAGAZIN ROYALE

Ο Διευθυντής Προγράμματος του ZDF Νόρμπερτ Χίμλερ δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο περιοδικό «Der Spiegel» ότι «στο εξής, όταν προβάλλεται η συγκεκριμένη εκπομπή, θα χρησιμοποιούμε τη σήμανση "σάτιρα"».

A- A A+

Σύγχυση έχει προκληθεί σχετικά με το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης να κάνει άσεμνη χειρονομία με αναφορά στη Γερμανία.

Αν και παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής Neo Magazin Royale του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF υποστήριξε ότι το επίμαχο βίντεο είναι προϊόν μοντάζ και ο κ. Βαρουφάκης απαίτησε μία συγγνώμη, το απόγευμα από πλευράς καναλιού ανακοινώθηκε ότι το βίντεο στο οποίο γινόταν λόγος για μοντάζ ήταν σατιρικό.

Σε αυτό το τελευταίο βίντεο, που προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης από την ίδια εκπομπή του ZDF, οι συντελεστές της υποστήριζαν ότι είχαν παραποιήσει τεχνικά το αυθεντικό βίντεο με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, προσθέτοντας την άσεμνη χειρονομία.

Ο Διευθυντής Προγράμματος του ZDF Νόρμπερτ Χίμλερ δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο περιοδικό «Der Spiegel» ότι «στο εξής, όταν προβάλλεται η συγκεκριμένη εκπομπή, θα χρησιμοποιούμε τη σήμανση "σάτιρα"» και, αστειευόμενος, τόνισε ότι ο παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής Γιαν Μπέμερμαν προς το παρόν αποκλείεται καλού κακού από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, οι συντελεστές της εκπομπής σκόπευαν να ξεκαθαρίσουν το θέμα απόψε, αλλά η διεύθυνση του καναλιού αποφάσισε να το διευκρινίσει ήδη νωρίτερα, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε.

EURONEWS

Το πρώτο βίντεο, με την άσεμνη χειρονομία μεταδόθηκε την περασμένη Κυριακή από ενημερωτική εκπομπή του γερμανικού δικτύου ARD, την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντούσε σε ερωτήσεις του Γκίντερ Γιάουχ.

Ο υπουργός Οικονομικών κατήγγειλε αμέσως ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ και ο Γερμανός δημοσιογράφος υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμα. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή