Αφγανιστάν: Έκαψε το Κοράνι, την έκαψε το εξαγριωμένο πλήθος

Το πτώμα της πετάχτηκε στον ποταμό Καμπούλ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 16:04
UPD:18:53
EPA/ATEF SAFADI

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Γυναίκα η οποία έκαψε ένα αντίτυπο του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, Κορανίου, λιντσαρίστηκε από εξαγριωμένο πλήθος στο Αφγανιστάν.

Το πλήθος, μετά τον θάνατό της, έκαψε το πτώμα της, όπως σημειώνουν αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικοί στο δικτυο AzadiRadio.

Το περιστατικό συνέβη στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

«Μια γυναίκα έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου στη συνοικία Σάχι Ντοσαμσίρα στην Καμπούλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της υπηρεσίας δίωξης εγκλημάτων της αστυνομίας της Καμπούλ, στρατηγός Φάριντ Αφζάλι.

Ο ίδιος διευκρίνισε επιπλέον ότι το πλήθος, όπου καταμετρήθηκαν «χιλιάδες άνθρωποι» σε αυτήν την πολυπληθή συνοικία, πέταξε το πτώμα της γυναίκας στον ποταμό Καμπούλ.

Η αστυνομία παρενέβη στο σημείο αργότερα και προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος, επισήμανε η ίδια πηγή. Φωτογραφίες του περιστατικού έχουν αναρτηθεί και κυκλοφορήσει ευρέως στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

O εκπρόσωπος Tύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι, επιβεβαίωσε το περιστατικό στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο κ. Σεντίκι πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα για αυτήν την υπόθεση την οποία χαρακτήρισε «πολύ θλιβερή».

Το 2012, η αποκάλυψη ότι αντίγραφα του Κορανίου καίγονταν στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ είχε προκαλέσει βίαιες αντιαμερικανικές συγκρούσεις και επιθέσεις για διάστημα πέντε ημερών. Περίπου 30 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε ολόκληρη την χώρα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή