Ιωάννινα: Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 22:33
UPD:23:42
INTIME NEWS/ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στην είσοδο του δημαρχείου έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων, στο οποίο οι συγκεντρωμένοι γράφουν τα δικά τους μηνύματα και τα όσα νιώθουν μετά τον τραγικό επίλογο της εξαφάνισης του Βαγγέλη.

A- A A+

Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αναμμένα κεριά στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη πραγματοποίησαν χιλιάδες κάτοικοι των Ιωαννίνων στέλνοντας μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας.

Πρόκειται για μια συμβολική συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της πόλης, όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας, αλλά με πρωταγωνιστές κυρίως τα παιδάκια, τους μαθητές και τους φοιτητές, προσέρχονται για να πουν «καλό ταξίδι» στον 20χρονο σπουδαστή.

Στην πόρτα του Δημαρχείου μαθητές σχολείων κρέμασαν ένα πανό που «αποχαιρετούσε» ένα συνομήλικο τους παιδί. «Καλό ταξίδι Βαγγέλη».

Ο Δήμος Ιωαννιτών τοποθέτησε ένα βιβλίο όπου ο καθένας έγραφε το δικό του μήνυμα. Μηνύματα αποχαιρετισμού στο Βαγγέλη, αλλά και μηνύματα ενάντια στα φαινόμενα εκφοβισμού.

Το βιβλίο θα τοποθετηθεί σε προθήκη στην κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου, για να θυμίζει όχι μόνο την απώλεια ενός νέου παιδιού, αλλά την αφύπνιση που προκάλεσε στα Γιάννενα και σε όλη την Ελλάδα ο άδικος χαμός του.

Υπογραφή του δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα.

Πρώτος υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ακολούθως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, χιλιάδες πολίτες που περίμεναν υπομονετικά μέχρι αργά το βράδυ για να αφήσουν το δικό τους μήνυμα. Όπως άφησαν μπουκέτα με λουλούδια μπροστά στην αυλόπορτα του Δημαρχείου Ιωαννίνων.

Τη θλίψη όλων των Γιαννιωτών για το θάνατο του παιδιού και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του, εξέφρασε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου. «Δηλώνουμε τη λύπη μας αλλά και την αποφασιστικότητα μας να αντισταθούμε σε κάθε μορφή βίας, είτε είναι κοινωνική, είτε ενδοσχολική, είτε οικογενειακή», τόνισε ο κ. Καψάλης και προανήγγειλε «δράσεις και πρωτοβουλίες εντός του χώρου του πανεπιστημίου».

Newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή