Ισραήλ: Εκλογικό θρίλερ δείχνουν τα exit polls

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 22:24
UPD:23:28
REUTERS/AMMAR AWAD

Σύμφωνα με το exit poll που μετέδωσε το Πρώτο Κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης το κόμμα του Νετανιάχου καταλαμβάνει 27 έδρες στην Κνέσετ, όσες και η κεντροαριστερή αντιπολίτευση της Σιωνιστικής Ένωσης.

A- A A+

Μάχη στήθος με στήθος δίνει το κυβερνητικό κόμμα Λικούντ του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπεντζαμίν Νετανιάχου και η Σιωνιστική Ένωση σύμφωνα με τα exit polls των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στο Ισραήλ.

Ειδικότερα, στο exit poll που μετέδωσε το Κανάλι 2, το κυβερνητικό κόμμα Λικούντ του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου καταλαμβάνει 28 έδρες στην Κνεσέτ. Η Σιωνιστική Ένωση κερδίζει 27 έδρες στο ισραηλινό κοινοβούλιο των 120 εδρών.

Αλλά σύμφωνα με το exit poll που μετέδωσε το Πρώτο Κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης το κόμμα του Νετανιάχου καταλαμβάνει 27 έδρες στην Κνέσετ, όσες και η κεντροαριστερή αντιπολίτευση της Σιωνιστικής Ένωσης.

EURONEWS

Σύμφωνα με τα exit pollse τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η συμμαχία των Αράβων Ισραηλινών

Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Μεγάλη νίκη λέει ο Νετανιάχου

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι το κόμμα του, το Λικούντ, κατήγαγε «μεγάλη νίκη» στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, παρότι οι δημοσκοπήσεις εξόδου που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα άφησαν να διαφανεί ένα αμφίρροπο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Νετανιάχου έγραψε στο Twitter ότι το Λικούντ πέτυχε «μεγάλη νίκη» στις εκλογές έναντι του κύριου αντιπάλου του, της κεντροαριστερής συμμαχίας Σιωνιστική Ένωση.

«Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες: μια μεγάλη νίκη για το Λικούντ, μια μεγάλη νίκη για το εθνικό στρατόπεδο με επικεφαλής το Λικούντ, μια μεγάλη νίκη για το λαό του Ισραήλ», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Νετανιάχου.

«Διπλωματική επίθεση» Παλαιστινίων

Οι Παλαιστίνιοι σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις διπλωματικές τους προσπάθειες και θα προσφύγουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για να επιτύχουν τη δίωξη Ισραηλινών ηγετών, δήλωσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος Σάεμπ Ερεκάτ, λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων εξόδου στο Ισραήλ.

«Είναι σαφές ότι ο (απερχόμενος Ισραηλινός) πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και για αυτό, λέμε ξεκάθαρα ότι θα πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης, θα επιταχύνουμε, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε» τις διπλωματικές προσπάθειες, δήλωσε ο Ερεκάτ στο Γαλλικό Πρακτορείο, την ώρα που το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου εμφανίζεται να καταλαμβάνει ίσο αριθμό εδρών στην νέα Κνέσετ με τους αντιπάλους του της κεντροαριστεράς, βάσει των έξιτ πολ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή