Φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους στα Εξάρχεια από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 20:51
UPD:22:09
A- A A+

Επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων μετά το τέλος της πορείας που έκαναν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα, με αίτημα την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι γύρω στις 6 το απόγευμα και μετά τις 7 πραγματοποίησαν πορεία η οποία πέρασε από την κάτω πλευρά του Συντάγματος και στη συνέχεια διασπάστηκε σε δύο τμήματα, εκ των οποίων το ένα κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια και διαλύθηκε ενώ ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι νεαροί που συμμετείχαν στην πορεία, σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιές σε κάδους στην πλατεία και στους γύρω δρόμους ενώ πυρπόλησαν και δύο αυτοκίνητα στη οδό Στουρνάρη και το πάρκο Ναυαρίνου καθώς και ένα όχημα στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών επιτέθηκε και κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη πετώντας πέτρες και σπάζοντας τα τζάμια στην είσοδο του κτηρίου.

Στο στόχαστρο των ομάδων αντιεξουσιαστών μπήκε και ένα τρόλει στην οδό Πατησίων στο οποίο προκάλεσαν σημαντικές φθορές.

NAFTEMPORIKI.GR
Αυτήν την ώρα ομάδες νεαρών παραμένουν στην πλατεία Εξαρχείων ενώ στην περιοχή έχουν μεταφερθεί αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες όμως δεν έχουν επέμβει μέχρι στιγμής.

Οι ομάδες αντιεξουσιαστών ζητούν την κατάργηση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των φυλακών τύπου Γ, την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, ενώ συμπαραστέκονται στους απεργούς πείνας μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Γ. Κουτσούκος: Να πάρει μέτρα η κυβέρνηση

Μετά την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Κουτσούκος στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή παρενέβη και ανέφερε ότι «περίπου 25 άτομα από την περιοχή των Εξαρχείων, το γνωστό χώρο, επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και με ειδικά εργαλεία έσπασαν τις θωρακισμένες πόρτες, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές».

Με αφορμή το περιστατικό υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε στείλει επιστολή τότε στον κ. Πανούση «για να μην αποσύρει τη φύλαξη των γραφείων μας τα οποία ως γνωστόν είναι στη Χαριλάου Τρικούπη και έχουν δεχτεί πολλές επιθέσεις στο παρελθόν».

«Δεν θέλω να δώσω άλλες προεκτάσεις στο γεγονός, αλλά δράττομαι της ευκαιρίας ότι στο νομοσχέδιο αυτό είναι παρόν ο προϊστάμενος υπουργός του Αναπληρωτή ο κ. Βούτσης για να θέσω το θέμα και να καλέσω την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτών των επιθέσεων συνεχώς. Να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να κωφεύει ο αρμόδιος Υπουργός. Αυτά και ευχαριστώ για την ανοχή σας» ανέφερε ο κ. Κουτσούκος.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή