Γ. Τσιρώνης: Υποστελεχωμένο το Σώμα Επιθεώρησης του ΥΠΑΠΕΝ

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 18:24
UPD:19:16

Στιγμιότυπο από την συνάντηση.

A- A A+

Για υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε λόγο ο υπουργός αναπληρωτής Γιάννης Τσιρώνης, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία πολιτών αποτελούμενη από τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μόραντ, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους συλλόγων της περιοχής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του υπουργού για τους λόγους της αντίδρασης των κατοίκων, όσον αφορά τη συνέχιση λειτουργίας μιας μονάδας αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής.

Η αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής και των κατοίκων επεσήμανε στον κ. Τσιρώνη ότι η μόλυνση και η δυσοσμία στην περιοχή δεν έχει προηγούμενο, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι η μονάδα αδρανοποίησης λειτουργεί 24 ώρες τη μέρα, υπερβαίνοντας τις δυνατότητές της.

Επιθεωρητές Περιβάλλοντος επέβαλαν στις 30 Ιανουαρίου πρόστιμο στην εν λόγω μονάδα, καθώς διαπιστώθηκε σειρά παραβάσεων, με τους κατοίκους να επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να λυθεί το ζήτημα.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να στείλει και πάλι επιθεωρητές στις εγκαταστάσεις της μονάδας, σχολιάζοντας ότι οι 104 επιθεωρητές που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες για ελέγχους σε όλη τη χώρα δεν επαρκούν.

«Το κενό που παρατηρείται με φόντο την κατεστραμμένη οικονομία της χώρας μας, θα μπορούσε να καλύψει ένα συμμετοχικό σύστημα με την συμβολή συλλογικοτήτων πολιτών και μερικές εκατοντάδες εθελοντές επιστήμονες - γνώστες του αντικειμένου», κατέληξε ο κ. Τσιρώνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή