Βρυξέλλες: Πιθανή συνάντηση για την Ελλάδα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 16:16
UPD:16:25
EPA
A- A A+

Τη δυνατότητα συνάντησης για την Ελλάδα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξετάζει ο Πρόεδρος του Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.     

Όπως μεταδίδει από της Βρυξέλλες ο ανταποκριτής της «Ν» Νίκος Μπέλλος, η ευρωπαϊκή πηγή επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο κ. Τουσκ βρίσκεται σε επαφή με διάφορους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με στόχο τη διεξαγωγή μιας συνάντησης για την Ελλάδα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας έχει υποβάλει πρόταση στον κ. Τουσκ να υπάρξει κοινή συνάντηση με τους Φρανσουά Ολάντ, Άγκελα Μέρκελ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι στο περιθώριο της επικείμενης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας υπέβαλε το αίτημά του για την πενταμερή συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τουσκ.

Το αίτημα του πρωθυπουργού αναμένεται να συζητήσουν σε σημερινή τους συνάντηση ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα μελετάται, λέγοντας ότι οι κ. Τουσκ και Γιούνκερ θα συναντηθούν για να συζητήσουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη Σύνοδο Κορυφής.

Πάντως, η κ. Αντρέεβα έσπευσε να επαναλάβει ότι στην παρούσα φάση, αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι η ολοκλήρωση των τεχνικών διαβουλεύσεων.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να είναι έντονα προβληματισμένος για το κενό της χρηματοδότησης, θέμα το οποίο αναμένεται να θέσει στους ομολόγους του κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο Βερολίνο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης της Γερμανίδας καγκελαρίου προς τον κ. Τσίπρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή