Επίσκεψη Σημίτη στα έργα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2004 13:33
UPD:13:49

A- A A+

«Με την ολοκλήρωση της Δ' φάσης των έργων του αρχαιολογικού περιπάτου, ένα έργο που σχεδίασαν πολλοί στο παρελθόν, αλλά το πραγματοποιήσαμε αυτή την τετραετία, ο πολίτης της Αθήνας μπορεί να ξεκινήσει από την Πύλη του Αδριανού, να περάσει κοντά στο Θέατρο του Διονύσου, στο Ηρώδειο, να δει την Ακρόπολη, τον Λόφο της Πνύκας, το Θησείο και να φθάσει στον Κεραμεικό», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στα έργα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

«Ο αρχαιολογικός περίπατος επιτρέπει πλέον στον πολίτη, να δει από κοντά σημαντικά μνημεία και να τα εντάξει στην καθημερινή του ζωή», επισήμανε ο κ. Σημίτης, τονίζοντας παράλληλα ότι «το έργο αυτό αναδεικνύει την Αθήνα, την Ελλάδα και είναι μοναδικό στον κόσμο».

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, Γιάννης Καλαντίδης ξενάγησε τους επισήμους και στον ανακατασκευαζόμενο Μουσείο Κεραμεικού, όπου θα εκτεθούν όλα τα νεώτερα ευρήματα των ανασκαφών στο αρχαίο νεκροταφείο της Αθήνας, ενώ ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι η ενοποίηση των χώρων θα ολοκληρωθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ένταξη στο σχέδιο και της Λεωφόρου Β. Ολγας, ώστε ο περίπατος να ξεκινά από το Καλλιμάρμαρο. «Προς το παρόν αφήσαμε την Λεωφόρο Ολγας ως έχει, για να εξυπηρετηθεί η Ολυμπιακή οικογένεια», ανέφερε ο κ. Καλαντίδης και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Σας το χρωστάνε οι Αθηναίοι».

Ο κ. Καλαντίδης τέλος διευκρίνισε ότι οι οδοί Διονυσίου Αεροπαγίου και Αποστόλου Παύλου, καθώς και τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους έγιναν με δαπάνες του Γ' ΚΠΣ και του ΥΠΠΟ, ενώ όλο το υπόλοιπο έργο έγινε με δαπάνες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή