Με νέες επιθέσεις απείλησε τις ΗΠΑ ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2004 14:33
A- A A+

Με νέες επιθέσεις απείλησε τις ΗΠΑ ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους ότι ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της τρομοκρατικής οργάνωσης έχει εξαρθρωθεί. Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα μετέδωσε μαγνητοφωνημένο μήνυμα στο οποίο η φωνή που ακούγεται, φέρεται να είναι του υπαρχηγού της Αλ Κάιντα.

«Η Αλ Κάιντα εξακολουθεί να διεξάγει τζιχάντ (ιερό πόλεμο) και να ανεμίζει το λάβαρο του Ισλάμ απέναντι στην εκστρατεία των σιωνιστών και των σταυροφόρων», αναφέρεται στο ηχητικό μήνυμα. Στο μήνυμα καλείται επίσης ο Τζορτζ Μπους να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας. «Το ισλαμικό έθνος, που σας έστειλε τις ταξιαρχίες στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον έχει λάβει την ακλόνητη απόφαση να σας στέλνει και άλλες ταξιαρχίες, τη μία μετά την άλλη, που θα σπείρουν το θάνατο προσβλέποντας στον παράδεισο», απειλεί ο Αλ Ζαουάχρι και κατηγορεί τον αμερικανό πρόεδρο ότι «οι ισχυρισμοί του πως τάχα οι στρατιώτες του συνέλαβαν πάνω από δύο τρίτα της Αλ Κάιντα... είναι γεμάτοι ψέματα». «Ο ηγέτης της πιο ισχυρής χώρας στη γη δεν ντρέπεται να λέει αυτές τις απάτες και τα ψέματα. Έχει φτάσει στο σημείο να γελοιοποιεί τους ακροατές του σε τέτοιο βαθμό», αναφέρεται στο μήνυμα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια του Ντουμπάι μετέδωσε ένα άλλο ηχητικό μήνυμα, το οποίο επίσης αποδίδεται στον Αλ Ζαουάχρι, και στο οποίο ο αρχηγός της Αλ Κάιντα επιτίθεται κατά της απόφασης της Γαλλίας να απαγορεύσει στους μαθητές να φορούν την ισλαμική μαντίλα στα δημόσια σχολεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή