Γ. Σακελλαρίδης: Κανένα ενδεχόμενο περιορισμού καταθέσεων

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 10:15
UPD:10:42
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς αν έχουν βάση οι σχετικές διαρροές που αναφέρονται στον γερμανικό Τύπο, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «δεν υφίσταται κανένα τέτοιο θέμα ούτε από την ελληνική ούτε από την γερμανική πλευρά».

A- A A+

Απέκλεισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το ενδεχόμενο περιορισμού των καταθέσεων ως μέτρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς αν έχουν βάση οι σχετικές διαρροές που αναφέρονται στον γερμανικό Τύπο, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «δεν υφίσταται κανένα τέτοιο θέμα ούτε από την ελληνική ούτε από την γερμανική πλευρά».

«Η γερμανική κυβέρνηση έχει διαψεύσει τέτοιου τύπου σενάρια για την Ελλάδα και σε καμία περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ήταν διατεθειμένη ούτε καν να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τέτοια σενάρια μόνο κακό δημιουργούν αυτή τη στιγμή, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. «Δεν πρέπει να αναπαράγονται τέτοιου τύπου δημοσιεύματα ειδικά σε μια στιγμή που το τραπεζικό σύστημα είναι σταθεροποιημένο».

Συνάντηση ουσίας θέλει με Μέρκελ η κυβέρνηση

Εν όψει του τετ α τετ του Πρωθυπουργού με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες επιθυμούν να έχουν «μια απευθείας επικοινωνία, χωρίς ενδιάμεσους διαύλους, ώστε να βρεθεί μια λύση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως είπε, στη συνάντηση θα τεθούν θέματα της ρευστότητας και της ΕΚΤ, αλλά θα εκφραστεί και η επιμονή της κυβέρνησης στην υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη «που προέβλεπε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στην ουσία θα δημιουργούσαν ένα μεταβατικό στάδιο από την εποχή του μνημονίου σε μία νέα μεταμνημονιακή εποχή».

«Θα επιμείνουμε στην απόφαση του Eurogroup και στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θελει να υλοποιήσει η κυβέρνηση ώστε να πάρει ανάσα ο λαός και η οικονομία», επανέλαβε.

Ο κ. Σακελλαρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα είναι «μια συνάντηση ουσίας και όχι μια συνάντηση επικοινωνιακή, μόνο για να βγουν κάποιες φωτογραφίες στο Βερολίνο». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή