Π. Καμμένος: Ενοχλεί η απόφαση να ψάξω τις συμβάσεις για εξοπλιστικά

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 23:58
UPD:17/03/2015 00:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

«Εγώ είμαι πάντα προσεκτικός σε όσα λέω για τον γερμανικό λαό, δεν έχουμε τίποτα με τον λαό. Η γερμανική κυβέρνηση συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν αρμόζει σε εταίρου» σχολίασε ο κ. Καμμένος (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την εκτίμηση ότι ένας από τους λόγους που βρίσκεται στο στόχαστρο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είναι η απόφασή του να «ψάξει τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά» καθώς και η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάρτιν Σουλτς κάνει υποδείξεις στην ελληνική κυβέρνηση είναι η τρίτη φορά. Απέφυγα να απαντήσω. Αυτοί που θα έπρεπε να απαντήσουν είναι οι ευρωβουλευτές, όταν ο πρόεδρος του κοινοβουλίου παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας» είπε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Εγώ είμαι πάντα προσεκτικός σε όσα λέω για τον γερμανικό λαό, δεν έχουμε τίποτα με τον λαό. Η γερμανική κυβέρνηση συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν αρμόζει σε εταίρου» σχολίασε ο κ. Καμμένος.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι «αυτό που ενοχλεί είναι ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αποφασίσει να μην αφήνει στο απυρόβλητο συμβάσεις που πλήττουν τη χώρα. Υπάρχουν συμβάσεις εξοπλισμών, γερμανικών εταιρειών που εμπλέκονται σε προμήθειες προς Έλληνες. Βλέπουμε τους γερμανικούς πολιτικούς να υπερασπίζονται τις εταιρείες τους. ο κ. Σουλτς είχε απαγορεύσει σχετική συζήτηση κατά γερμανικής εταιρείας μετά από ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Επίσης τόνισε ότι θα ζητήσει στοιχεία για τις γερμανικές εταιρείες που φέρονται εμπλεκόμενες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Σουλτς είχε καλέσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να βάλει τέλος στον συνασπισμό με την «λαϊκιστική δεξιά» και χαρακτήρισε «λάθος» την συνεργασία των δύο κομμάτων.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή