Για «εκμαυλισμό συνειδήσεων» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ η Α. Παπαρήγα

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2004 16:45
A- A A+

Για «εκμαυλισμό συνειδήσεων» κατηγόρησε σήμερα το ΠΑΣΟΚ η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει βραβείο Νόμπελ για τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, για τη χειραγώγηση των συνειδήσεων, για την έκπτωση αξιών, για την αλλοίωση του αγωνιστικού φρονήματος σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού. Αυτά τα χρόνια καλλιέργησε το έδαφος, ούτως ώστε οι συντηρητικές, επίσης αντιδραστικές, ιδέες της ΝΔ να μην τρομάζουν έναν κόσμο. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ με τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων αθώωσε τη ΝΔ», επισήμανε η κ. Παπαρήγα.

«Εμείς δεν αθωώνουμε κανέναν», τόνισε η γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενη στην πολιτική του κόμματός της, ενώ σημείωσε ότι «από ένα σημείο και μετά ανεβαίνει και η προσωπική ευθύνη του εργαζόμενου. Διότι τώρα ξέρει, διότι τώρα βλέπει τι σημαίνει Ε.Ε., τι σημαίνει Μάαστριχτ, τι σημαίνει Λισαβόνα, τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα, τι σημαίνει εκσυγχρονισμός».

Αναφερόμενη στην αλλαγή ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος και στην πολιτική του Γ. Παπανδρέου, η κ. Παπαρήγα σημείωσε: «το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε, έγινε χειρότερο. Με τη φράση ‘θα τα αλλάξουμε όλα’ εννοεί ότι θα αφαιρέσει και το τελευταίο ίχνος αγωνιστικότητας από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Θέλει να τους αλλάξει συνειδήσεις».

Για τη Νέα Δημοκρατία η κ. Παπαρήγα είπε ότι «παραμένει κόμμα του κεφαλαίου και ζητάει να φύγει το ΠΑΣΟΚ για να ανέβει αυτή στο σβέρκο του λαού». «Παραμένουν και τα δύο, κόμματα του κεφαλαίου», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή