Λεηλάτησαν και βεβήλωσαν το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 11:26
UPD:11:40
A- A A+

Λεηλασίες στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, που βρίσκεται στο πεζόδρομο της Νομικής Αθηνών, πραγματοποίησαν άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου. 

Οι δράστες έσπασαν τα καθίσματα, αλλά και την εικόνα της Παναγίας, μεταξύ άλλων πήραν ασημικά από την Αγία Τράπεζα, ασημένια και χρυσά τάματα, ενώ άδιασαν και το παγκάρι της Εκκλησίας. 

Η νεωκόρος του ναού ανέφερε ότι όλα τα είχαν πετάξει κάτω και πως σήκωσαν μέχρι και τη σόμπα και τις σκούπες. 

Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων

Για τους βανδαλισμούς και τις κλοπές, αλλά και για την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για:

NAFTEMPORIKI.GR

1) Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι’ αυτή (κακούργημα)

2) Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συρροή

3) Εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα

4) Διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας

5) Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Για την κακουργηματική πράξη η δικογραφία χωρίστηκε και εστάλη στην κυρία ανάκριση. Σε ό,τι αφορά τα πλημμελήματα η δικογραφία εστάλη στην κρατική ασφάλεια για την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών.

Οι αστυνομικές αρχές καλούνται να ενεργήσουν άμεσα προς αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων όπως ορίζει ο Νόμος για κάθε αυτόφωρο τελούμενο αδίκημα.

Συνεχίζεται η κατάληψη της Νομικής

Εν τω μεταξύ, από την Παρασκευή αντιεξουσιαστές έχουν κάνει κατάληψη στη Νομική Σχολή.

Το ΕΚΠΑ ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι ενέργειες ώστε να αποχωρήσουν οι καταληψίες. Ήδη λαμβάνεται κάθε μέριμνα από τους κοσμήτορες και τις πρυτανικές Αρχές για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του διδακτικού έργου.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ


 

 
 
 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή