Βόλεϊ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 21:25
UPD:21:30
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί που έχει και για την κατάκτηση του τίτλου, «εκθρονίζοντας» το μεγάλο αντίπαλό του, που είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου τα δύο τελευταία χρόνια.

A- A A+

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ του Ολυμπιακού στον τελικό του φάιναλ φορ που διεξήχθη στη Σύρο.

Ο τελικός ήταν συγκλονιστικός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σετ. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου στους φιλάθλους που κατέκλυσαν το κλειστό της Ερμούπολης, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και άμυνες από... άλλο πλανήτη. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μετά από 32 χρόνια να πάρει ρεβάνς από τους Πειραιώτες, όταν το 1983 είχε ηττηθεί με 3-1 στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο».

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί που έχει και για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα, «εκθρονίζοντας» το μεγάλο αντίπαλό του, που είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου τα δύο τελευταία χρόνια.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ επιβεβαίωσαν με την εμφάνισή τους ότι δικαιολογημένα θεωρούνται οι κορυφαίες ομάδες της χώρας, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στους τελικούς των πλέι οφ όπου προμηνύεται μεγάλη μάχη για τον τίτλο στην Α1.

Οι Θεσσαλονικείς με ηγέτη τον Γκόμεζ πήραν σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 25-21 και στο δεύτερο «έσπασαν καρδιές». Ο «δικέφαλος» του Βορρά έδειξε προς στιγμή ότι ήταν έτοιμος για το 2-0, καθώς προηγήθηκε με 14-10, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» με σερί 4-0 ισοφάρισαν και όλα «κρέμονταν σε μία κλωστή».

Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σετ με 17-16, η ομάδα του Καλμαζίδη ισοφάρισε και το ματς κύλησε σε ανάλογο τέμπο μέχρι το 21-21. Στο σημείο εκείνο ο ΠΑΟΚ πήρε... αέρα 2 πόντων (23-21), αλλά οι Πειραιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με άσο του Κοκινάκη ισοφάρισαν και τελικά έφτασαν στην κατάκτηση του σετ (1-1) με νέο άσο του Ντιάτσκοφ (28-26).

Συγκλονιστικό ήταν και το τρίτο σετ. Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με 16-12 και 17-14, αλλά οι παίκτες του Καζάζη δεν παραδόθηκαν. Κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν (18-18), αλλά να περάσουν και μπροστά με 20-18, δείχνοντας έτοιμοι για την ολική ανατροπή. 

Και πάλι, όμως, η ομάδα του Καλμαζίδη αντέδρασε άμεσα και με σερί 3-0 πέρασε μπροστά 21-20 και με τη ψυχολογία στα ύψη κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 25-22 και το προβάδισμα με 2-1 στον τελικό.

Και στο τέταρτο σετ «έσπασαν καρδιές». Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και πάλι με 3 πόντους διαφορά (21-18), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν σε απόσταση αναπνοής (20-21). Ένα σερί 3-0, όμως, έφερε το «δικέφαλο» μία ανάσα από το τρόπαιο και παρά τη μείωση του σκορ από τον Ολυμπιακό (22-24) οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν με το Ρανγκέλ τη μεγάλη νίκη (25-22).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις