ΝΔ: «Ναι» στην πρόταση Γ. Παπανδρέου για διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2004 09:31
UPD:12:13
A- A A+

ΘΕΤΙΚΗ ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για διεξαγωγή συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών σε ημέρα που θα προσδιορισθεί «το νωρίτερο δυνατόν». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε επίσης ότι η θέση του υπέρ του διαλόγου είναι πάγια.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η θέση περί διαλόγου μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών επανέρχεται με «επιθέσεις και κατηγορίες εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του ροέδρου του για δήθεν αντιδημοκρατική συμπεριφορά», η οποία, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».

«Ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε τα αυτονόητα μόλις ένδεκα μέρες πριν από τις εκλογές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. «Έστω και αργά, κάτω από την κατακραυγή της κοινής γνώμης και την αντίδραση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, ο κ. Παπανδρέου αποδέχεται επιτέλους αυτό που ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ρουσόπουλος.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενοι στο θέμα του ντιμπέϊτ και την τελευταία ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι «είναι ανειλικρινές αυτό που πράττει το ΠΑΣΟΚ, γιατί οδηγεί τα πράγματα τώρα, εκεί που εμείς τα λέγαμε από την αρχή».

Να οριστεί σήμερα ότι η συζήτηση ανάμεσα στους αρχηγούς όλων των κομμάτων θα γίνει την Παρασκευή ή την Κυριακή ζητεί το ΚΚΕ: «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ξεκαθαρίσει τώρα την κατάσταση όσον αφορά στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών. Οι φλου προτάσεις έχουν στόχο να θολώσουν το τοπίο και υπηρετούν σκοπιμότητες. Τα πράγματα είναι απλά: Να οριστεί σήμερα και γράηγορα ότι η συζήτηση ανάμεσα στους αρχηγούς όλων των κομμάτων θα γίνει την Παρασκευή ή την Κυριακή».

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θεωρεί την πρόταση Γ. Παπανδρέου «υποχώρηση και σαφή αναδίπλωση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι σήμερα απέκλειε την Αριστερά από την συζήτηση των αρχηγών».

»Η υποχώρηση αυτή έγινε κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης και των πολιτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα της Αριστεράς και της ηγεσίας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εμείς ζητάμε να γίνει οπωσδήποτε η συζήτηση μεταξύ όλων των αρχηγών των εν τη Βουλή και Ευρωβουλή κομμάτων και θα συμμετάσχουμε βεβαίως σ΄ αυτήν», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνασπισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή