Έντονη αντίδραση της υπεράσπισης στη δίκη του ΕΛΑ

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2004 11:52
A- A A+

Στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προτίθενται να απευθυνθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στην υπόθεση του ΕΛΑ, όπως δήλωσαν στο δικαστήριο, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την απόφαση του δικαστηρίου να μην τους χορηγήσει αντίγραφα του σκεπτικού με το οποίο απέρριψε αιτήματα και ενστάσεις που έχουν υποβάλει.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο γνωστοποίησε στους κατηγορουμένους ότι δεν υποχρεούται να τους χορηγήσει κατά την διάρκεια της διαδικασίας αντίγραφα των αποφάσεών του, με τις οποίες απερρίφθησαν αιτήματα και ενστάσεις των πέντε κατηγορουμένων, όσο αφορά την αρμοδιότητα εκδίκασης της υπόθεσης και άλλα ζητήματα.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση αυτή του δικαστηρίου, αλλά και να ανακληθούν οι προηγούμενες απορριπτικές αποφάσεις των ενστάσεών τους.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα και στη συνέχεια έλαβε το λόγο η υπεράσπιση. Οπως δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης θεωρούν ότι τίθεται μείζον ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας και ως εκ τούτου θα παραμείνουν στο δικαστήριο διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις, ενώ σκοπεύουν να προσφύγουν στους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Απο τη δήλωση αυτή της υπεράσπισης διαφοροποιήθηκε ο Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος αναφερόμενος στο σκέλος της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, τόνισε ότι δεν θα συμμετέχει, καθώς -όπως επισήμανε-«είναι τακτικές που δεν με αντιπροσωπεύουν, διότι σηματοδοτούν μία συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα».

Ο Κώστας Αγαπίου διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη τήρησης πρακτικών στην διαδικασία, ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει να συμπράττει σε τέτοιου είδους διαδικασίες και διευκρίνισε ότι πρόθεσή του είναι να παραμείνει στην δίκη, αλλά να παρακολουθεί ως θεατής.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή