Δεκάδες Λιβανέζους σιίτες απελαύνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πιθανότατα για δεσμούς με τη Χεζμπολάχ
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 13:03
UPD:13:13
REUTERS/ALI HASHISHO

Οι σουνιτικές μοναρχίες του Κόλπου στηρίζουν την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση και έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με το καθεστώς της Δαμασκού (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) θα απελάσουν 70 πολίτες του Λιβάνου, κυρίως σιίτες μουσουλμάνους, εντός των επόμενων 24 ωρών, ανέφεραν Λιβανέζοι αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου ενημερώθηκε από την πρεσβεία της χώρας στα Εμιράτα για την απόφαση, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών Γκεμπράν Μπασίλ.

Ο επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας τόνισε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους της κίνησης.

Οι 63 εκ των 70 πολιτών του Λιβάνου οι οποίοι θα απελαθούν, πάντως, είναι σιίτες μουσουλμάνοι.

Στα ΗΑΕ ζουν και εργάζονται περισσότεροι από 100.000 Λιβανέζοι.

Το 2009, εκατοντάδες πολίτες του Λιβάνου που ζούσαν για χρόνια στα Εμιράτα είχαν απελαθεί λόγω υπονοιών για δεσμούς με τη ριζοσπαστική, σιιτική ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν και βρίσκεται σε μεγάλη αντίθεση με τις σουνιτικές μοναρχίες του Αραβοπερσικού Κόλπου.

Το 2013, το Κατάρ είχε απελάσει 18 Λιβανέζους, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου - στο οποίο συμμετέχουν έξι σουνιτικές μοναρχίες - να επιβάλει κυρώσεις κατά της Χεζμπολάχ για την επέμβασή της προς υποστήριξη του Μπασάρ Αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Οι σουνιτικές μοναρχίες του Κόλπου στηρίζουν την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση και έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με το καθεστώς της Δαμασκού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή