Ενας στους δύο με κινητό το 2015

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2004 17:37

A- A A+

Ο μισός πληθυσμός της γης, δηλαδή περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι, θα επικοινωνούν το 2015 χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Γιόρμα Ολιλα, ενώ ο ομόλογός του της Texas Instruments, Ριτς Τέμπλετον, δηλώνει πεπεισμένος ότι υπάρχουν καλές προοπτικές για συσκευές κινητής τηλεφωνίας με κάμερα και κάποιο επίπεδο πρόσβασης στο Ιντερνετ με λιγότερα από 50 δολάρια.

Μιλώντας στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου 3GSM World Congress στις Κάννες, ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia είπε ότι, ήδη το 2008, ο αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφώνων θα ανέλθει σε δύο δισεκατομμύρια. Το μεγαλύτερο ποσοστό της ανάπτυξης θα προέλθει από βασικές φωνητικές επικοινωνίες σε αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Ρωσία, υπογράμμισε ο κ. Ολιλα.

Στο συνέδριο αναφέρθηκε ότι οι φωτογραφίες που αποστέλλονται από κινητά σταδιακά θα υποκαταστήσουν τις παραδοσιακές καρτ ποστάλ διακοπών.

Η αμερικανική Eastman Kodak ( http://www.kodak.com ) μεταφέρει και στην Ευρώπη τις on-line φωτογραφικές υπηρεσίες της. Οι χρήστες υψηλής ανάλυσης εικονοτηλεφώνων θα μπορούν να εκφορτώνουν τις φωτογραφίες τους σε έναν κεντρικό εξυπηρετητή, από τον οποίο, οι φωτογραφίες θα μπορούν να ταχυδρομούνται ή να τυπώνονται μέσω ασύρματων συνδέσεων σε ειδικά περίπτερα της Κodak. Το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί το Μάιο σε κιόσκια στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Η Νokia ετοιμάζει την παραγωγή τηλεφώνων συμβατών με το σύστημα. Διαπραγματεύσεις διεξάγονται επίσης με τη Vodafone, την Τ-Μobile και την Orange. Το κόστος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας δεν έχει επιβεβαιωθεί. Οι συνδρομητές πληρώνουν 3 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ, όπου η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στους πελάτες της ΑΤ&Τ, της Cingular και της Verizon από το Νοέμβριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή